Sárkányreptetés Zebegény egén a II. Sárkányfesztivál keretein belül! - 2012.09.26.

Második alkalommal rendezik meg idén Zebegényen a fesztivált, ahol a sárkányoké a főszerep. Szeptember 28 és 30 között az Esztergom és Vác között elhelyezkedő kis település környékén az eget a sárkányok fogják uralni. Sok színes és remek program vár minden érdeklődőt és sárkányeregetőt! A program célja, hogy népszerűsítse a sárkányeregetést és egy jó lehetőséget biztosítson az érdeklődőknek vagy a profi sárkányröptetőknek élményeik megosztására, sárkányközösségük gyarapítására.
A Sárkányfesztivál helyszínére Sárkánybusz járat igénybevételével – de akár autóval vagy gyalogosan- is eljuthatunk, ez már önmagában óriási élménynek számít. A helyszínre megérkezve egyedülálló panorámával a hátunk mögött, igazi szakértők segítségével sajátíthatjuk el a papírsárkány készítés és röptetés hasznos praktikáit, korra és nemre való tekintet nélkül. Azonban akinek nincs kedve vágni és ragasztgatni, készen is kaphat röptetni valót.
A rendezvényen továbbá kézműves árusok, szórakoztató- és családi programok is lesznek.

Ha érdekel a sárkányröptetés, vagy csak nincs jobb dolgod a hétvégén, gyere el te is Zebegényre és reptess egy sárkányt!


I. Zebegényi Sárkányfesztivál nagyobb térképen való megjelenítése